fbpx

Конкурс за творчество: „НЕВИДИМИ(ТЕ) животни”

„Светът е опасно място не защото има хора, които вършат зло, а защото има други, които виждат това и не предприемат нищо.” – Алберт Айнщайн

ОБНОВЕНО: Отличени художници са Кирил Кръстев, Таня Танева, Християна Василева и Яна Янева. Повече за резултатите от конкурса виж в тази публикация.

„Светът е опасно място не защото има хора, които вършат зло, а защото има други, които виждат това и не предприемат нищо.” – Алберт Айнщайн

ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА

Ние знаем, че понякога да вярваш в добротата на света е трудно. Да вярваш в промяната и в края на страданието, което виждаш около себе си.

Но също така знаем, че искрено те е грижа за животните и също като нас мечтаеш за свят, в който никое животно да не бъде обектифицирано, експлоатирано или измъчвано. Свят, в който човешкото и природното да съществуват заедно, а не в ущърб едно на друго, и обществото ни да бъде изградено върху ценности като емпатия, състрадание, любов и грижа.

Знаем, че за постигането на голяма и значима цел са нужни също толкова големи усилия, мобилизация и взаимност. Нужно е да действаме заедно!

НАШАТА МИСИЯ

Вече знаеш, че нашата мисия е заедно да се застъпим за всички онези „невидими” животни, които страдат зад дебелите стени на индустрията. Животните, които биват свеждани до „стока”, „козина”, „продукти”, „добитък”, до средства за печалба. Писъците им, плачът им, борбата им за живот до последния им дъх… остават скрити. Невидяни. Невидими

ДА ДАДЕМ ЛИК НА „НЕВИДИМИТЕ”

Обичаш ли да рисуваш? А да помагаш на животните? Значи търсим точно теб!

Нека заедно да дадем лик на невидимите!

Изпрати ни свое творчество на тема „Невидимите животни” до 01.08.2023 г. на имейл contact@nevidimi.bg и можеш да го видиш материализирано в мърч, средствата от който ще бъдат използвани изцяло с благотворителна цел – за да продължаваме заедно да се борим за правата на животните посредством кампании, събития, информативни акции и активно участие!

Ще изберем един победител, чието творчество да стане неизменна част от образа на „Невидими животни” и от движението за животните в България. Победителят ще получи също по един продукт от всички, които бъдат изработени с неговото творчество, както и специален жест от нас.

Как ти виждаш „Невидими(те) животни” и какво означава за теб движението за правата на животните? Покажи ни! 

Ако не можеш да рисуваш, а искаш да помогнеш, разпечатай и залепи плаката в своето училище, университет или работно място! ПОМОГНИ НИ да разпространим конкурса за творчество с мисия, като споделиш за него в своята общност и в социалните си мрежи!

Етикети

Още от тази категория

На затварянето на новородени телета в клетки може да се сложи край с нова петиция

На затварянето на новородени телета в клетки може да се сложи край с нова петиция

С петицията организаторите от „Невидими животни“ отправят политическа заявка към народните представители и Министъра на земеделието и храните с искане за промяна в нормативната уредба за забрана на отглеждането на телета в клетки.

Share This