fbpx

Време е да се застъпим за Невидимите

Кои са невидимите животни?
Лого Невидими животни

Тази година беше невероятна. Тази година ще остане в историята на защитата на животните в България. Заради теб и хората като теб.

Заедно създаваме история

Това лято България видя най-мащабната кампания за правата на животните в историята на страната ни.

Над 56 хиляди души се подписаха под Европейската гражданска инициатива „Козметика без жестокост“ за експерименти без животни в Европа. Десетки български звезди подкрепиха кампанията. Стотици доброволци се записаха да събират подписи на пунктове във всички най-големи градове. Медиите масово говориха за борбата за животните в лабораториите. България достигна четвърто място по брой подписи в целия Европейски съюз спрямо населението.

Пунктът в Казанлък

Резултатът? Европа сега върви по пътя към прекратяване на експериментите с животни – и ако не беше приносът на теб и хората като теб, този успех изобщо нямаше да е сигурен. Без подписите от България и без вдъхновението, което страната ни беше за всички останали в Европа, можеше и да няма нужните 1 милион валидни подписа накрая.

Силата е в хората

Тази победа е твоя. Независимо дали е било с подписа си, с дарение, с доброволчество, разпространявайки материали за кампанията, събирайки подписи от близки и приятели, ти създаде този исторически успех за животните в България. Доказа, че няма значение, че сме в България, където сме свикнали нещата да не стават – хората тук могат да се организират и да се обединят, и могат да се борят за правата на животните дори повече, отколкото хората в страни като Германия, Швеция, Нидерландия…

Сега, знаеш, тече събирането на подписи за Европейската гражданска инициатива „Европа без кожи“ на zanorkite.eu. България към момента отново е на четвърто място по подписи спрямо населението. Доказахме, че можем. Борбата за справедливост за животните тепърва започва.

Едно движение: За невидимите животни

Година като тази заслужава да бъде увековечена; да бъде запечатана в историята в един символ, който да вдъхновява и около който борбата да продължи, обединена, за невидимите. За животните, които доскоро прекалено дълго време оставаха извън погледа на обществото. Целенасочено.

Безскрупулни корпорации умишлено искат да прикрият съдбата на невидимите животни зад дебели стени. Искат да третират тези милиони животни като стока; забравени индивиди, принудени да страдат от първия до последния си ден в името на нечия печалба. Същества, които единствено са искали да могат да живеят живота си.

Време е да преосмислим бъдещето и да се попитаме какво ни обединява.

Един символ

„Невидими животни“ не е просто организация. Това е една идея и една борба. Става дума за теб и всички хора като теб, които заедно са това движение – единствената надежда на милиони животни. Ние сме тяхната надежда, че има кой да се бори за промяна за тях и няма да ги остави. Заедно ще се борим за най-невинните, заедно ще ги извадим на светло, и заедно ще променим съдбата им.

За тях

Време е да се застъпим за животните. Да се борим. Да вдъхновим. Да създадем промяна. Да бъдем промяната. Да защитим онези, които не могат сами да се защитят. Да прекратим апатията. За животните, които са изтезавани в индустриални ферми всеки ден… Заедно за тях. Заедно се борим. Заедно побеждаваме.

Етикети

Още от тази категория

Share This