fbpx

Стани част от Невидими животни!

Изгаряш от желание да промениш съдбата на животните? Стани доброволец – да го направим заедно!

Всеки може да помага на животните. Няма значение на колко години е даден човек, нито с какво се занимава, нито уменията, които в момента има. Не всеки обаче може да помага на животните като част от „Невидими животни“.

Търсим хора с правилната нагласа, които са способни постоянно да се учат и които искат да са най-добрите в това, което правят. Затова имаме процес на подбор за хората, които искат да станат част от „Невидими животни“.

Какво е важно да знам преди да кандидатствам?

„Невидими животни“ съществува само защото хора като теб са отдали себе си и времето си, за да бъдат доброволци. Затова вземаме доброволчеството много по-насериозно от повечето организации. Служителите, които в момента имаме, също са били доброволци много преди да бъдат наети.

Доброволците тук не са просто безплатна работна ръка за досадни задачи, които никой друг не иска да прави. Всички в „Невидими животни“ имат много отговорности, вземат решения и постигат резултати. Не можеш да различиш служител от доброволец по вида работа, който вършат.

Ако ти:

  • разбираш, че резултатите изискват упоритост, усилие, постоянно учене и правилната нагласа;
  • знаеш, че пречки и предизвикателства няма да сломят мотивацията ти;
  • искаш да постигаш реална промяна за животните в екип със сходно мислещи хора;

продължи да четеш!

Изисквания

Най-важното е да оцениш правилно възможностите си. Доброволците в „Невидими животни“ сами решават кога да отделят време, но трябва да имат възможността да посвещават поне 15 часа на месец на организацията.

За да си доброволец, трябва да си:

  • отговорен и способен да планираш работата си;
  • проактивен;
  • ориентиран към постигането на резултати.

Важно е и да можеш да мислиш, слушаш, разбираш и колаборираш в екип. Повече за начина ни на работа можеш да прочетеш тук.

Тук ще намериш формуляр за кандидатстване за доброволец:

За 2023-2024 г. основният фокус на Невидими животни ще бъде борбата срещу клетките в индустрията и по-хуманното отглеждане на животните в животновъдството.

След попълване на формуляра за доброволец някой от нас ще се свърже с теб, за да се уговорите за онлайн среща. В нея ще се запознаеш по-отблизо с организацията, структурата и работата ни посредством кратка презентация, за да прецениш дали и как искаш да участваш.

Ако в крайна сметка решиш, че по-скоро не искаш да се ангажираш с доброволчество на този етап, но искаш да си част от движението срещу клетките в животновъдството, можеш да се присъединиш към общността ни в Discord: https://discord.gg/8yV7EnA83u . Идеята е там да споделяме ресурси, идеи за действие, информация и опит, за да се вдъхновяваме взаимно с други активисти и загрижени за животните хора, и да ги насърчаваме да действат независимо и автономно за каузата!

Идва момент, когато ще трябва да заемеш позиция, която не е нито безопасна, нито комфортна, нито популярна, но няма да имаш друг избор, защото съвестта ти ще казва, че така е правилно.

Мартин Лутър Кинг