fbpx

Бъди супергерой за животните това лято

Малко време остава до крайния срок за събиране на подписи, 31-ви август, за Европейската гражданска инициатива „Козметика без жестокост“ — срещу жестоките и ненужни експерименти върху животни в ЕС.

Затова започвайки от юли обикновени хора от цялата страна ще отворят пунктове за събиране на подписи в големите градове на България. Не е нужен опит, ние сме насреща и ще помагаме – има нужда само от сила, увереност и енергия за кауза, която си заслужава! Запиши се и ти!

Кампанията „Лято за животните“ се изпълнява от „Невидими животни“ по програмата „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Монтана.

Защо?

Правиш го, защото вярваш, че никое животно не заслужава да бъде подложено на ужасяващи експерименти, да ослепява, кожата му да окапва, и да се пълнят органите му с токсични химикали, преди да бъде убито, когато тялото му стане негодно за повече експерименти върху него. Експерименти, които в до 95% от случаите дори не дават използваем резултат, и за които вече има модерни и много по-точни алтернативни методи за тестване.

Вече над 35 000 души от България и 640 000 от ЕС са се подписали за Европа без експерименти с животни. Постигнали сме много, но е нужно още. Няма да успеем без теб.

Какво точно ще трябва да правя?

Да си супергерой на пункт за събиране на подписи означава да прекарваш няколко часа седмично навън в твоя град, да спираш минувачи на улицата и да обясняваш накратко за Европейската гражданска инициатива срещу експериментите с животни.

Най-вече означава да помагаш и насочваш минувачите, искащи да се подпишат за Европа без експерименти с животни. Повярвай, те не са малко, но не знаят за кампанията – и само ти можеш да им кажеш за нея. И не се притеснявай: Ще предоставим детайлни инструкции, ще помагаме, a и никой няма да остане сам на пункта.

Какво да очаквам, след като се запиша?

След като попълниш формуляра, ще се свържем с теб по имейл и ще държим връзка там, а също и ще се свържем с теб по телефон, за да потвърдим участието ти. След това редовно ще имаш възможност да споделиш своя график и свободно време, за да знаем кога имаш възможност и желание да си на пункт, както и колко часа би отделил на седмица.

Ще се свържем с теб една седмица преди началото на пунктовете през юли месец, за да потвърдим всичко отново, преди да започнем. И не се притеснявай – ще имаш възможност да обновиш избора си, когато ти се променя графика от седмица на седмица. Ще те подкрепяме през цялото време, ще споделим инструкции и насоки.

Не е проблем да има седмици, в които не можеш да участваш, и не е проблем да участваш с колкото часове на седмица можеш да отделиш.

График

Пунктовете ще са най-много от 16:30 до 20:30 ч. в делнични дни (с отварянето и затварянето) и от 13 до 20:30 ч. в съботи и недели. В рамките на този график ще може да участваш според свободното си време и желание.

По градове:

  • София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново: 4 юли – 31 август
  • Стара Загора (?): 25 юли – 07 август
  • Плевен: 01 – 31 август
  • Бургас: 08 – 26 август

Ако имаш въпроси, пиши ни! Ще ни намериш на contact@nevidimi.bg

Не мога да участвам, как мога да помогна по друг начин?

Разбираме те. Можеш да дариш, за да помогнеш за разпространяването на петицията и събиране на нужните подписи, както и да си поръчаш безплатни стикери или флаери, и също да разпространяваш петицията на bezbolka.bg онлайн. Благодарим ти!

Настоящата публикация е изготвена от „Невидими животни“ по програмата на Министерство на околната среда и водите „Младежи за околна среда“ чрез възлагане от РИОСВ София, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Монтана. Отговорност за съдържанието носят изпълнителите на инициативата и не отразяват задължително позицията на Министерството.